Oldalak

2012. augusztus 21., kedd

Vörösboros szappanról

Vörösboros szappan jótékony hatásáról. A vörösborivásnak  gyógyító hatást tulajdonítanak már ősidők óta, manapság egyre elterjedtebb a külső használata is. Regenerálja és hámlasztja a bőrt és nem utolsósorban bőrfiatalító hatású. Magas csersav tartalma miatt seborrheás bőrre nagyon jó.

A szappan hatásainak kiegészítésére ajánlanám még a borfürdőt, melynek elsősorban  kiváló antioxidáns hatását emelném ki. A mindennapok során testünket folyamatosan oxidatív károsodás éri, ami az öregedést okozza. Ezt többnyire olyan mérgező anyagok vagy szabad gyökök okozzák, amik légszennyeződéssel, vegyi anyagokkal, túl sok alkoholfogyasztással vagy dohányzással, de előfordulhat, hogy étkezések során, például túl sok zsíros ételt fogyasztásakor kerülhetnek szervezetünkbe. Az emberi test saját védekező rendszerrel bír, vagyis speciális enzimeket állít elő, melyek megkötik és közömbösítik a szabad gyököket. Az antioxidánsok, mint például a vörösborban megtalálható polifenol, flavonoid ezeknek az enzimeknek a működését segítik, így amikor belemerülünk egy kellemes borfürdőbe bőrünk új életre kel, megfiatalodik. A boros kádban eltöltött 20-30 perc alatt fokozódik a bőr rugalmassága, simább, bársonyosabb, hidratáltabb lesz, miközben még az öregedést is késleltethetjük, ha időről-időre rendszeresen használjuk.
Házi borfürdő készítése: a fürdővízhez egy deci fahéjjal, szegfűszeggel, naranccsal és mézzel ízesített forralt vörös bort öntsünk, fontos, hogy ne tablettás bor legyen! Forrás:utisugo.hu

Extra tipp: a fürdőzés közben egy pohárka minőségi vörösbor elfogyasztása igen erősen ajánlott :-)

Vörösboros szappan összetétele: elszappanosított kókuszzsír, pálmazsír, extra szűz olívaolaj, hidegen sajtolt napraforgóolaj, vörösbor, pici kecsketej, fahéj, szegfűszeg, gyömbér, ánizs, szerecsendió.
Ki szeretné kipróbálni?

wibiya widget