Oldalak

2012. december 6., csütörtök

Ünnepi készülődés

Négy hete a konyhámban csak szappan készül... Illatokon, formákon jár  az eszem, kitaláltam sok szépet a fejemben, amit azután vagy meg tudtam valósítani, vagy nem. Sajna néha ami fejben egyszerűnek, könnyen kivitelezhetőnek tűnik az a valóságban nem is olyan egyszerű. Valahogy semmi se sikerült úgy ahogy szerettem volna, na de ez van, azért remélem nem lesztek csalódottak és aki szeretne, az tudni fog közülük választani.
Felsorolnám mik készültek (a képekkel mindig le vagyok maradva, de írtam ez ügyben a Jézuskának és próbálok jó kislány lenni...hátha...), ezek mellett a klasszikusokat továbbra is megtaláljátok ( körömvirág, levendula, citrom, narancs, kamilla, menta)
Tehát:
1.) Édesnarancs illós-mézeskalács fűszeres szappan- Kicsit rusztikus, de annál fenségesebb illatú szappan.
 Minden bőrtipusra, a narancsilló helyreállitja a száraz és a zsiros bőr anyagcseréjét. A mézeskalácsban fűszerben levő fahéj és gyömbér bőrvörösitő. Vigyázat allergizálhat! Összetétel: elszappanosított: pálma-és kókuszzsir, napraforgó-és olivaolaj, kecsketej, édesnarancsilló, mézeskalácsfűszer.
2.)  Édesnarancs illós-fahéjas szappan - szintén kicsit rusztikus, de igazi karácsonyi illatú szappan.
Minden bőrtipusra. A narancsilló helyreállitja a bőr anyagcseréjét. A fahéj bőrvörösítő, fertőtlenitő hatású. Allergizálhat! Összetétel: elszappanosított pálmazsír, kókuszzsír, napraforgóolaj, olívaolaj, kecsketej, édesnarancsilló, fahéj.
3.)  Olívaolajos fenyő illós szappan- tengerparti hangulatú,  kényeztető szappan.
Minden bőrtipusra. Kevéssé habzó, de annál inkább tápláló, hidratáló, antioxidáns hatású szappan, már babakortól használható!. Összetétel: elszappanosított olívaolaj, kecsketej, fenyőilló, spenótpor.
4.)Rózsaszín- és fehéragyagos-rózsás szappan - Igazi kényeztetés a száraz bőrnek. A rózsasín agyagnak köszönhetően, nagyon jól tisztítja a bőrt, de nem  szárítja ki! A geránium illó a faggyútermelést szabályozza.
A rózsa szirmok illatukkal  kényeztetik a lelkünk.          
Száraz, érzékeny bőrre, bőrnyugtató, méregtelenítő, tápláló hatású. Összetétel: elszappanosított pálmazsír, kókuszzsír, napraforgóolaj, olívaolaj, kecsketej, rózsaszín- és fehér agyag, geránium illó, rózsaszirmok.
5.) Rózsaszínagyagos-tengeri sós szappan   A sószappan a legjobb ellenszere az ekcémás bőrnek!               Minden bőrtipusra, a só méregtelenítő hatású, kiváló a pattanásos és az ekcémás bőr kezelésére, és a rózsaszínagyag tartalom lehetővé teszi, hogy a száraz bőrűek is használhatják.. Összetétel: elszappanosított pálmazsír, kókuszzsír, napraforgóolaj, olívaolaj, kecsketej, tengeri só, rózsaszínagyag.
6.) Csalános, borsmentás, citromos szappan                  
 Zsíros, korpás haj ellenszere. Szappanos hajmosás esetén elengedhetetlen a citromleves vagy az ecetes öblítés a víz keménysége miatt. Összetétel: elszappanosított pálmazsír, kókuszzsír, napraforgóolaj, olívaolaj, kecsketej, csalántea, citromillóolaj, borsmenta illóolaj.
7.) Levendulás-rozmaringos szappan                 
 Minden bőrtipusra illeteve száraz hajra samponnak is kiváló. Csökkenti a hajhullást.
 Összetétel: elszappanosított pálmazsír, kókuszzsír, napraforgóolaj, olívaolaj, rozmaring és levendula illóolaj.


wibiya widget