Oldalak

2012. december 17., hétfő

3+1 Gyors és olcsó Karácsonyi ajándékötlet

Kevés az idő Karácsonyig, ha még nincs meg mindenki számára az ajándék, de szeretnél valami személyeset adni, akkor van pár ötletem:
1.) Fürdőbomba
3 ek. szódabikarbóna,
1 ek. citromsav,
8 csepp illóolaj
1 tk mandula, vagy repce, vagy olivaolaj ( lehet napraforgóolaj is)
Kavard alaposan össze.
Ez szinte por állagú lesz, kanalazd szilikonformába, jó erősen nyomkodd bele az ujaddal, pár óra mulva , amikor megkeményedett óvatosan kiveheted és már csomagolhatod is! Ha nincs szilikonformád, akkor egy tálcára rakj különböző formájú pogácsaszaggatókat és azokba kanalazd, majd nyomkodd a keveréket.
 Ha például levendula illót használsz és van otthon szárított levendulavirágod, akkor arra csöpögtesd az illót úgy keverd a többi hozzávalóhoz, sokkal erősebb és tartósabb illatot kapsz.
2.) Fürdősó
Keress egy szép formájú üres üvegcsét, töltsd meg darabos tengeri sóval, illatositsd az ajándékozandó kedvenc illatával, csavard rá a tetejét és már kész is.
3.) Zselés illatosító
1 tasak zselatin,
víz,
8-10 csepp illóolaj,
ételszínezék.
A zselatint készítsd el a csomagoláson levő utasítás szerint, keverd bele a színezéket és csöpögtesd bele az illóolajat is, töltsd kis pohárba, mécsestartóba, amint megkötött csomagolhatod is. ( Tehetsz a pohárba dekorációnak kagylót, követ, karácsonyi díszt is)
+1.) Mamáknak-tatáknak tökéletes ajándék
Az unoka kéz és láblenyomata örök emlék lehet. Hozzávalók: egy tálca, homok, gipsz  és egy vagy két esetleg három gyerkőc.
Egy kisebb tálcára vastagon homokot szórunk 1-1 és fél cm vastagon, tehetünk rá kavicsot, kagylóhéjat is, bele nyomkodjuk a gyerek kezét illetve/és lábát. Óvatosan kivesszük, (nem árt ha a homok vizes kicsit, úgy jobban tartja a formát) ezután a gipszet jó hígra kikeverjük és nagyon óvatosan apránként beleöntjük a tappancsnyomokba. Hagyjuk alaposan megszáradni ( a száradási idő a gipsztől függ, legbiztosabb, ha egy éjjelre félretesszük), ha már biztosak vagyunk benne, hogy kész, akkor óvatosan felemeljük és kész is a dombormű.
Jó szórakozást!

wibiya widget