Oldalak

2013. május 16., csütörtök

Újdonság nálam: Shea vaj

A shea vaj egy közepesen kemény, sárgásfehér színű növényi zsiradék, amely egy Közép-Afrikában élő fa terméséből készül. A karité fa 20 éves korában hozza első, nagy, szilvára emlékeztető, csonthéjas terméseit és akár 200 éven keresztül is terem.


A shea vaj előállítása: 
Az érett gyümölcsök belsejét összetörik, vagy apróra darálják és vízzel keverve tűz felett óvatosan melegítik. Az őrleményből kiolvadó zsiradék a víz felszínén összegyűlik, azt leszűrik és egy közepes keménységű, tört fehér színű, édeskés, kissé füstös illatú növényi zsiradékot kapnak. E tradicionális elkészítés előnye, hogy a shea vaj igen magas A, E és F vitamin tartalmát képes megőrizni, továbbá nem tartalmazza a kémiai kivonáskor alkalmazott vegyszerek maradékait.


A shea vaj titka, hogy összetétele nagyon hasonlít az emberi bőrt védő emulzió összetételéhez, ezért nagyon könnyen felszívódik a bőrbe, serkenti a bőr öngyógyító képességét és hosszantartó hidratáló hatást fejt ki.

Felhasználása:
-száraz bőr ellenszere, hosszantartó hidratálást biztosít,
- enyhíti a pikelysömör és az ekcéma tüneteit,
- leégés ellen (2-3 faktoros természetes védelmet biztosít),
- leégés után ( hidratálja és nyugtatja a bőrt),
-csípésre,
-babapopsira,
-megkeményedett bőrfelületekre,
-terhességi csíkok megelőzésére,
-köröm és hajápolásra




Képek: http://www.flickr.com/photos/55777064@N00/6355702789/
http://www.tipjunkie.com/homemade-gifts/diy-shea-butter-hand-cream-recipe/
http://www.stillpointaromatics.com/index.php?route=product/product&path=39&product_id=288

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

wibiya widget